به مسئله کودکان کار میپردازد. داستان فیلم داستان نوجوانی به اسم علی است که از طرف یک مرد به دنبال یک زیرخاکی میرود و…
این اثر جزو فیلم های جذاب اجتماعی امسال است که قصد دارد به زندگی نوجوان ها بپردازد و دغدغه های آن ها را نمایش دهد و…
بازیگران
- علی نصیریان
- جواد عزتی
- طناز طباطبایی
- روحالله زمانی
- صفر محمدی
- علی غابشی
- علی تقوا زاده
- بابک لطفی خواجه پاشا
- ابوالفضل شیرزاد
- شمیلا شیرزاد
- یوسف صفری بختیاری
اکران آنلاین
فیلم خورشید پس از چند هفته اکران در سینماهای کشور، بخاطر محدودیت های کرونایی متوقف شد. پس از آن صاحبان اثر تصمیم به اکران آنلاین آن گرفتند. اکران آنلاین جدیدترین فیلم مجید مجیدی در حالی پایان یافت که در مجموع ۹۰ هزار و ۹۲۱ بلیت به فروش رفت و فیلم خورشید در گیشه سینمای آنلاین رقم ۲ میلیارد و ۷۲۷ میلیون و ۶۳۰ تومان را به ثبت رساند.
مجید مجیدی در کنفرانس خبری این فیلم در ونیز گفت:
من در فیلم «خورشید» مسئلهام حکومتها و دولتها نیستند، بلکه میگویم مردم باید مسئولیت اجتماعی خود را بپذیرند. جامعه مانند یک خانواده است و وقتی یک خانواده آسیب ببیند، مانند آسیب دیدن همه جامعه است
- پیتر دی بروگ، منتقد ورایتی
تماشای فیلم مجید مجیدی مرا به یاد یکی از مهمترین فیلمهای قرن بیستویک دربارهٔ کودکان به نام «پروژه فلوریدا» انداخت. مجیدی خودش خالق یکی از بهترین فیلمهای قرن بیستم دربارهٔ کودکان است. «بچههای آسمان» که در سادگی محض بیرقیب است و در عین حال داستانش چنان تماشاگر را درگیر میکند که نمیتواند نگاه از صحنه بردارد. در «خورشید» با فیلمنامهای به مراتب پیچیدهتر طرف هستیم.
- دبورا یانگ، منتقد ارشد هالیوود ریپورتر
فیلمساز ایرانی برخی از تاثیرگذارترین و شگفتانگیزترین فیلمهای جهان سینما را دربارهٔ کودکان رنجدیده و آزارکشیده ساخته و خورشید یکی از بهترین آثار اوست. صحنههای اکشن فیلم مانند یک فیلم کلاسیک با موضوع فرار از زندان ساخته شدهاند و هیجان و خطر با حضور بچهها در تونل زیرزمینی هر لحظه بیشتر میشود.
- نیکلاس باربر، منتقد ایندی وایر
او در «خورشید» یک روایت اجتماعی واقعگرایی و دیکنزی را از فقر کودکان در تهران با فیلمی پرجنب و جوش در مایههای سرقت ترکیب کرده و در کنار آن با حضور یک معلم دلسوز درامی معنادار به وجود آوردهاست؛ معلمی که در فیلمهای دهه ۱۹۸۰ آمریکا رابین ویلیامز فقید میتوانست نقش او را بازی کند.
- لی مارشال، منتقد ارشد اسکرین دیلی
پس از ونیز، هدف فیلم تازه مجیدی میتواند دست یافتن به موفقیتهای بهترین و موفقترین اثر کارنامه او یعنی «بچههای آسمان» باشد. هر چند شاید پندهای اخلاقی بر داستان و روایت سایه بیفکند و آن را بیش از اندازه موعظهآمیز جلوه دهد. این فیلمی دیکنزی است که حس ورود به دنیای دیزنی را به بیننده میبخشد
فیلم خورشید به عنوان جدیدترین فیلم سینمایی مجید مجیدی رنگ اکران آنلاین به خود دیده و به همین بهانه قرار است نگاهی بیندازیم به این اثر و بررسی کنیم که آیا فیلم خورشید لایق این همه تمجید را داشته یا خیر.
فیلم خورشید مثل دیگر آثار مجید مجیدی به عنوان یک فیلم دغدغهمند مطرح میشود. مجیدی با ساخت فیلمهای دیگری مثل بچههای آسمان در گذشته ثابت کرده که موضوع «کودکان کار» برایش اهمیت دارد و برای اینکه از این قشر مظلوم و اثرپذیر غافل نشویم، مجیدی مجدد این مسئله را بعد از سالها بیان میکند، اما آیا فیلم خورشید میتواند تاثیرات لازم را روی بیننده القا کند؟ آیا خورشید از جنبههای مختلف نمره قابل قبولی دریافت میکند یا بیش از اندازه این پروژه تحویل گرفته شده؟
فیلمنامهی خورشید را مجیدی به همراه نیما جاویدی نگاشته است؛ همان فردی که قبلا در فیلم سرخ پوست توانست یک قصهی جذابی را با کارگردانی و فیلمنامهی معرکهاش روایت کند. با این حال فیلم خورشید طرح داستانی استخوانداری ندارد. شروع و پایانِ فیلم مبهم است و بیننده تقلای زیادی میکند تا از تمام زیر و بم اتفاقات سر در بیاورد. روح الله زمانی در نقش شخصیت علی به عنوان بازیگر نوجوان و اصلی این پروژه عملکرد قابل قبولی از جنبهی بازیگری دارد، اما از جنبهی شخصیتپردازی، با یک کاراکتر خام طرف حساب هستیم. شناختِ مخاطب از شخصیت علی در پایان فیلم، دقیقا همان چیزی است که در ابتدای فیلم نیز بوده؛ نه کمتر و نه بیشتر. علی فقط یک انگیزه را دنبال میکند و آن هم یافتن زیر خاکی ناشناختهای است که میخواهد از بابت فروشش، مادرش را از تیمارستان بیرون بیاورد.
شخصیتهای دیگر داستان نیز دست کمی از علیِ نوجوان ندارند. علی نصیریان که بازی قابل قبولی را ارائه میدهد، کاراکترش یک فرد مرموز و مجهول الهویه است که میتوان نظیرش را در سیل عظیمی از فیلم و سریالهای با مضمون کودکان کار مشاهده کرد. شاید تنها شخصیتی که بتوان به او دل بست، دختربچهی افغان است که علی به او وابستگی عاطفی نشان میدهد؛ چراکه در فیلم به خوبی میبینیم که دختربچهی داستان از لحاظ شخصیتی چقدر در گیر و دارِ تغییر و تنش قرار دارد.
دیدگاهی ثبت نشده!!!